Over de ggz-appwijzer

De appstores van Apple en Google bevatten duizenden apps die zich richten op de mentale gezondheid van mensen. Tussen al die apps een geschikte vinden is behoorlijk lastig.

De ggz-appwijzer helpt je deze zoektocht te vergemakkelijken. We geven je informatie over de kwaliteit en functionaliteit van ggz-gerelateerde apps. 

Beoordeling apps

Voordat een app in onze bibliotheek terecht komt, wordt deze op meer dan honderd punten kritisch beoordeeld. We beoordelen apps zo objectief mogelijk op dataveiligheid, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Hierbij maken we gebruik van de expertise van Orcha: een toonaangevende internationale organisatie en gespecialiseerd in het beoordelen van gezondheidsapps. Ook wordt de app gedurende twee weken door verschillende mensen (een mix van ervaringsdeskundigen en zorgverleners) uitgebreid getest. Met de testrapporten van deze mensen stellen we een recensie op. De beoordeling en recensie geven samen een goede indruk van wat je van de app kunt verwachten.

Totstandkoming

De ggz-appwijzer is tot stand gekomen binnen de VIPP GGZ-regeling van het ministerie van VWS. Hierin werken MIND en de Nederlandse GGZ nauw samen. 

Het is de bedoeling dat de bibliotheek van de ggz-appwijzer steeds verder wordt uitgebreid. Mocht je suggesties hebben voor een app die de moeite waard is om in de bibliotheek op te nemen, laat het ons dan weten.

Mocht je zelf een app willen testen, neem dan ook contact met ons op.