Calm - Meditate, Sleep, Relax

Calm is een toonaangevende app voor meditatie en slaap. Sluit je aan bij de miljoenen die minder stress ervaren, minder angst en meer rustgevende slaap met onze geleide meditaties, slaapverhalen, ademhalingsprogramma's, masterclasses en ontspannende muziek. Aanbevolen door toppsychologen, therapeuten en deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid. Calm is de perfecte mindfulness-app voor ...beginners, maar bevat ook honderden programma's voor gevorderde en gevorderde gebruikers. Begeleide meditatiesessies zijn beschikbaar in lengtes van 3, 5, 10, 15, 20 of 25 minuten, zodat u de perfecte lengte kiezen die bij uw schema past. Onderwerpen zijn:* Kalmerende angst* Omgaan met stress* Deep Sleep* Focus en Concentratie* Relaties* Brekende gewoonten* Geluk* Dankbaarheid* Gevoel van eigenwaarde* Body Scan* Loving-Kindness* Vergeving* Niet-oordeel* Woon-werkverkeer naar werk of school* Mindfulness op College* Mindfulness at Work* Walking meditation* Calm Kids* En nog veel meer... Ook met:* Een originele Daily Calm elke dag: een nieuw 10-minuten durend programma dat dagelijks wordt toegevoegd om u te helpen tot de dag in te gaan of tot rust te komen voor het slapen gaan* 100+ Slaapverhalen: verhalen voor het slapentijd voor volwassenen gegarandeerd om u in slaap te sussen* Exclusieve muziek ontworpen om u te helpen zich te concentreren , ontspannen of slapen* Ongeleide getimede meditatie* Open meditatie* 30+ rustgevende natuurgeluiden en -scènes om te gebruiken tijdens meditatie, yoga of om je te helpen slapenTrack je vooruitgang met:* Dagelijkse strepen* Tijd besteed aan mediterenCalm is geliefd bij de pers:* "Ik ben over het algemeen op mijn hoede voor meditatie-apps omdat ze soms te veel mystieke praatjes naar mijn smaak weven. Maar Calm bevat in plaats daarvan begeleiding zoals 'Concentrate on your body'" - New York Times* "In de hectische, gekke, digitale wereld waarin we leven, soms is het nodig om een stap terug te doen en de rozen te ruiken" - Mashable* "Afleiding elimineren... uiteindelijk helpt me ontspannen en beseffen dat alle dingen die ik was stress over was niet zo groot een deal " - Tech Republic * "Vond mezelf ook verfrist achteraf" - TechCrunchCalm is gratis te downloaden en te gebruiken, en er zijn geen advertenties. Een subset van de programma's en functies zijn voor altijd gratis. Sommige inhoud is alleen beschikbaar via een optioneel betaald abonnement. Als u zich wilt abonneren, wordt de betaling in rekening gebracht op uw Google-account bij de bevestiging van aankoop.

Categorie

Ontspanning, Slaaphygiëne, Stress en Angst

Reviewed

26-06-2020

Versie

4.28

In-App aankopen
Download de app
Mindex
77

Recensie

Calm is een Engelstalige app die diverse tools biedt waarmee je jouw stemming positief kunt beïnvloeden. Via de app kun je onder andere begeleid mediteren, voorgelezen worden en stretch- en ademhalingsoefeningen doen. Calm biedt een grote verscheidenheid aan mogelijkheden waarmee je leert beter te ontspannen en bijvoorbeeld ook de kwaliteit van je slaap kunt verbeteren.

Pluspunten

 • De app werkt intuïtief en ziet er mooi uit
 • Op onderdelen kun je de app instellen op basis van jouw eigen voorkeuren Het aanbod in de app is groot en divers en je kunt alles zonder begeleiding gebruiken

Minpunten

 • De app is alleen in Engels beschikbaar Om echt profijt te hebben van de oefeningen moet je de discipline op kunnen brengen elke dag 15 minuten te spenderen aan deze app

Tips voor gebruikers

 • Na 7 dagen gratis gebruik moet er voor de app betaald worden
 • Bij installatie van de app is onduidelijk hoe de betaling verloopt en of en hoe het abonnement op te zeggen is
 • Begin bij de algemene mindfulness oefeningen en train je vaardigheden, voordat je meer specifieke masterclasses gaat volgen Zet een automatische reminder aan bij ‘settings’

Functies en features

De volgende functies zitten in deze app:

 • Waarschuwingen en meldingen
 • Automatische gezondheidsmonitoring
 • Geautomatiseerde begeleiding
 • Gegevens delen
 • Algemene informatie
 • Doelen stellen en gamification
 • Gezondheidsmonitoring
 • Sociale ondersteuningsnetwerkenWelzijnstracking

Veilig
54
Gegevensverzameling

De gegevens die verzameld worden, kunnen wel naar jou persoonlijk herleid worden.

De gegevens die verzameld worden, zij niet te kenmerken als bijzondere persoonsgegevens.

(Wel persoonlijke herleidbare gegevens, maar niet gevoelig.) Hoewel de app geen gegevens verzamelt die gevoelig zijn, zijn deze wel naar jou persoonlijk herleidbaar. Dit betekent dat er aan het gebruik van de app risico's verbonden zijn op de schending van jouw privacy. Het is daarom belangrijk dat de uitgever van de app voor jou duidelijk maakt wat er met deze persoonlijke gegevens gebeurt en maatregelen neemt om jouw privacy te beschermen.

Gegevensuitwisseling

De app bevestigt wel dat het jouw gegevens alleen met jouw toestemming zal delen met anderen.

De app staat wel toe dat jezelf de gegevens in de app deelt met anderen of andere apps, systemen of organisaties.

Gegevensbeveiliging

De app zorgt niet dat de gegevens versleuteld worden als deze uitgewisseld worden met andere toepassingen en omgevingen.

De app zorgt niet dat de gegevens versleuteld worden als deze verstuurd worden naar de ontwikkelaar/uitgever van de app.

Gebruikerstesten

Het is in onze beoordeling wel duidelijk geworden dat er bij het ontwerpen en ontwikkelen van de app door eindgebruikers testen zijn uitgevoerd.

Maatwerk

De app biedt wel persoonlijk instelbare functies.

Toegankelijkheid

De app is wel toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

De app is wel toegankelijk voor mensen met een auditieve beperking.

Ondersteuning

De app heeft niet een duidelijke regeling voor mensen die vragen of klachten hebben.

Kosten

De app is niet gratis te gebruiken.

Professionele onderbouwing

Het is in onze beoordeling wel duidelijk geworden dat een bevoegde en bekwame professional of professionele organisatie betrokken was bij de ontwikkeling van de app.

Empirische onderbouwing

Het is in onze beoordeling wel duidelijk geworden dat de app gebaseerd is op klinische proeven of andere vergelijkbare testen, waarmee de effectiviteit van de app in de praktijk aangetoond kan worden.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers geen sterke mening hadden ten aanzien van de vraag of de app bij een eerste gebruik makkelijk te gebruiken was en vonden de app makkelijk te begrijpen.

De gebruikers vonden dat de app helemaal wel aansluit op hun dagelijks leven.

De gebruikers vonden dat zij de app zeker wel vaker zullen blijven gebruiken.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers geen sterke mening hadden ten aanzien van de hoeveelheid algemene gezondheidsinformatie en geen sterke mening ten aanzien van de hoeveelheid specifieke gezondheidsinformatie die de app verstrekte.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers verwachten dat de app veel bijdraagtaan het welbevinden van de gebruiker.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers verder verwachten dat de app veel  bijdraagt aan het psychologisch herstel van de gebruiker.

De gebruikers verwachten dat de app het eigen beheer van de gebruiker veel ondersteunt.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers vonden dat de app goed zelfstandig (zonder de hulp van een behandelaar) gebruikt kan worden.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de app goed gebruikt kan worden in combinatie met de behandeling.

De gebruikers vonden dat de app goed gebruikt kan worden als een onafhankelijke behandeling NA de behandeling.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers vonden dat de app vrijwel helemaal aan de verwachting van de beschrijving heeft.

Uit de testen bij GGZ is gebleken dat de gebruikers geen sterke mening hadden ten aanzien van de vraag of ze de app zouden aanbevelen.